Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa ziemniaczana : Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa ziemniaczana
Składniki

1 kg ziemniaków
1/2 filiżanki oleju
1 łyżka mąki
1 świeża okrągła papryka
1 pęczek natki pietruszki
1 żółtko
2 łyżki octu
1/2 łyżki śmietany
sól
mielona papryka

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na Zupę ziemniaczanąObrane i umyte ziemniaki pokrajać w kostkę. Przygotować zasmażkę z mąki i rozgrzanego oleju, dodać mieloną paprykę i włożyć do zasmażki ziemniaki. Całość wymieszać i dolać wrzącej, posolonej wody. Wymieszać, dosypać drobno posiekaną natkę pietruszki, pokrajaną paprykę, posolić i gotować aż do miękkości ziemniaków. Do gotowanej zupy wlać roztrzepane żółtko.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA ZUPA GRZYBOWA Zimowa Minestrone z makaronem Barszcz wiejski

Tagi:
- Licznik - 004241

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!