Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa ziemniaczana : Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa ziemniaczana
Składniki

1 kg ziemniaków
1/2 filiżanki oleju
1 łyżka mąki
1 świeża okrągła papryka
1 pęczek natki pietruszki
1 żółtko
2 łyżki octu
1/2 łyżki śmietany
sól
mielona papryka

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny na Zupę ziemniaczanąObrane i umyte ziemniaki pokrajać w kostkę. Przygotować zasmażkę z mąki i rozgrzanego oleju, dodać mieloną paprykę i włożyć do zasmażki ziemniaki. Całość wymieszać i dolać wrzącej, posolonej wody. Wymieszać, dosypać drobno posiekaną natkę pietruszki, pokrajaną paprykę, posolić i gotować aż do miękkości ziemniaków. Do gotowanej zupy wlać roztrzepane żółtko.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zupa chlebowa ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM Barszcz wiejski ZUPA Z MŁODEGO SZCZAWIU ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA

Tagi:
- Licznik - 003876

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!