Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW
Składniki

30 dag ogórków kiszonych
25 dag włoszczyzny
1 1/2 litra wody
1 szklanka mleka (1/4 litra)
1 łyżka tłuszczu (2 dag)
4 łyżki mąki (4 dag)
1/2 szklanki kwasu ogórkowego (1/8 litra)
1 żółtko
1 łyżka masła (2 dag)

Sposób przygotowania

Zupa ogórkowaUgotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu. Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie ugotowany wywar przecedzić, podprawić mąką rozmieszaną z 1/4 litra mleka i zagotować. Żółtko utrzeć z masłem, rozprowadzić 1/8 litra gorącej zupy, wymieszać i połączyć z zupą. Następnie dodać starte ogórki, kwas ogórkowy i sól do smaku. Podawać z grzankami lub ziemniakami.Aby otrzymać zupę krem, należy ją podprawić mlekiem z żółtkiem lub śmietaną.

Zupę ogórkową można przyrządzić również na wywarze z kości.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA Zimowa Minestrone z makaronem BARSZCZ CZERWONY Kluski z grysiku Kapuśniak z główki kapusty

Tagi:
- Licznik - 003405

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!