Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA TRUSKAWKOWA : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA TRUSKAWKOWA
Składniki

50 dag truskawek
0,31 czerwonego wina
1 litr mleka
0,31 śmietany
5 dag mąki
3 żółtka
5 dag masła
cukier
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na zupę ze świeżych truskawek - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRozgotować oczyszczone i umyte truskawki, dolać czerwonego wina. Przetrzeć i rozprowadzić mlekiem. Przygotować zaprawę ze szczypty soli, cukru, śmietany, mąki, 3 żółtek i masła. Doprawić mlekiem.

Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 21 maja 2018
Imieniny Jana, Moniki, Wiktora
140 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA Zimowa Minestrone z makaronem Kluski z grysiku

Tagi:
- Licznik - 003145

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!