Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa serowo-czosnkowa z grzanką: Dodał: Amelia | Dnia: 27-11-2017
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa serowo-czosnkowa z grzanką
Składniki

•czosnek – 1 główka
•ziemniaki – 4 szt.
•bulion warzywny – ok. 1,5 l
•masło – 2 łyżki
•wędzony boczek – 50 g
•ser żółty Radamer Serenada – 100 g
•śmietana słodka 18% – ok. 125 ml
•świeża bagietka
•natka pietruszki
•sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania

Na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Po podsmażeniu wrzucamy do gorącego bulionu. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, następnie przesmażony wcześniej i wytopiony boczek.

Gotujemy ok. 30-35 minut, wrzucamy połowę tartego sera, dodajemy słodką śmietankę, doprawiamy do smaku i blendujemy na gładki krem.

Podajemy z grzankami zapieczonymi z resztą sera i posiekanym ziołami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 25 maja 2018
Imieniny Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
144 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (20 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kluski z grysiku Knedle z manny ze smalcem ZUPA GRZYBOWA BARSZCZ CZERWONY Zimowa Minestrone z makaronem

Tagi:
- Licznik - 000400

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!