Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM
Składniki

1,5 kg ryby
15 dag cebuli
10 dag marchwi
8 dag pietruszki
5 dag selera
2 g pieprzu
1 liść laurowy
5 dag smalcu
8 dag mąki
sok z jednej cytryny
szklanka śmietany
0,5 l czerwonego wina
sól
grzanki z bułki

Sposób przygotowania

Przepisy na zupy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ kręgosłupa oczyszczonego i umytego np. karpia ściągnąć mięso. Odciąć głowę, ogon i usunąć wnętrzności - z wyjątkiem filetów ryby - włożyć do rondla wraz z marchwią, pietruszką, selerem, liściem laurowym oprószyć solą i pieprzem, gotować w małej ilości wody półtorej godziny. Ostudzić i przetrzeć. Na smalcu przygotować jasną zasmażkę z mąki, włożyć pokrajaną drobną cebulę, rozprowadzić zupą. Dodać wino, sok z cytryny. Do tak przygotowanej zupy włożyć kawałki ryby. Po 15-minutowym gotowaniu zaprawić śmietaną. Podawać z grzankami przygotowanymi z jednej bułki.

W ten sposób można przygotować zupę z każdej słodkowodnej ryby.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (50 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD ZUPA Z MŁODEGO SZCZAWIU Zupa ziemniaczana Kapuśniak z główki kapusty Zimowa Minestrone z makaronem

Tagi:
- Licznik - 003391

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!