Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM
Składniki

1,5 kg ryby
15 dag cebuli
10 dag marchwi
8 dag pietruszki
5 dag selera
2 g pieprzu
1 liść laurowy
5 dag smalcu
8 dag mąki
sok z jednej cytryny
szklanka śmietany
0,5 l czerwonego wina
sól
grzanki z bułki

Sposób przygotowania

Przepisy na zupy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ kręgosłupa oczyszczonego i umytego np. karpia ściągnąć mięso. Odciąć głowę, ogon i usunąć wnętrzności - z wyjątkiem filetów ryby - włożyć do rondla wraz z marchwią, pietruszką, selerem, liściem laurowym oprószyć solą i pieprzem, gotować w małej ilości wody półtorej godziny. Ostudzić i przetrzeć. Na smalcu przygotować jasną zasmażkę z mąki, włożyć pokrajaną drobną cebulę, rozprowadzić zupą. Dodać wino, sok z cytryny. Do tak przygotowanej zupy włożyć kawałki ryby. Po 15-minutowym gotowaniu zaprawić śmietaną. Podawać z grzankami przygotowanymi z jednej bułki.

W ten sposób można przygotować zupę z każdej słodkowodnej ryby.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 kwietnia 2019
Imieniny Apoloniusza, Bogusławy, Gościsławy
107 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA - KREM KUKURYDZIANY Zupa ziemniaczana Barszcz wiejski ZUPA Z MŁODEGO SZCZAWIU Kapuśniak z główki kapusty

Tagi:
- Licznik - 003791

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!