Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA
Składniki

1 kg wieprzowych kości
25 dag pieczarek
15 dag warzyw
3 dag masła
4 dag mąki
1 żółtko
0,1 litra śmietanki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na zupę grzybową - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneOczyszczone kości postawić do gotowania w małej ilości wody wraz z oczyszczonymi jarzynami i tak jak rosół gotować 2-3 godziny. Grzyby pokrajać i podrumienić na małej ilości tłuszczu - na ostrym ogniu - na kolor jasnozłoty, następnie, po podrumienieniu grzybów,
oprószyć niewielką ilością mąki i jeszcze raz podrumienić. Następnie wszystko rozprowadzić małą ilością przecedzonej zupy. Zupę przetrzeć przez sito, ponownie zagotować i, zdjąwszy z ognia, zaprawić śmietanką zmieszaną z żółtkiem, dodać grzanki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (61 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA TRUSKAWKOWA ZUPA Z MŁODEGO SZCZAWIU ZUPA GRZYBOWA ZUPA - KREM KUKURYDZIANY Zupa serowo-czosnkowa z grzanką

Tagi:
- Licznik - 003297

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!