Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA GRZYBOWA : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA GRZYBOWA
Składniki

3 dag grzybów suszonych
1 pęczek włoszczyzny
1/2 cebuli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki (1 dag)


Czas przygotowania: 40 min
Ilość dań: 4

Sposób przygotowania

Przepisy na zupę grzybową - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneGrzyby umyć, namoczyć i ugotować. Włoszczyznę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Cebulę posiekać, zalać wrzątkiem i ugotować razem z włoszczyzną. Grzyby odcedzić, posiekać i razem z wywarem dodać do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzić śmietaną i niewielką ilością gorącego wywaru, zagęścić zupę. Do smaku doprawić solą i zagotować.

Podawać z np. łazankami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
ZUPA GRZYBOWA
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Mąkę należy zawsze przed użuciem napowietrzyć. I wcale nie musi to być drobne sitko. Można użyć nawet druszlaka o grubszych oczkach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA Zimowa Minestrone z makaronem Barszcz wiejski Kapuśniak z główki kapusty

Tagi:
- Licznik - 003791

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!