Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa chlebowa : Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa chlebowa
Składniki

15 dag razowego chleba
włoszczyzna
1 cebula
1 żółtko
olej
1,5 litra wywaru z mięsa
2 łyżki śmietany
sól
natka pietruszki

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny nz Zupę chlebową Chleb połamać i namoczyć. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać włoszczyznę, dobrze odsączony chleb, zalać wywarem i gotować od 20 do 30 minut. Przecedzić, wszystko rozgnieść, posolić dodać żółtko roztrzepane w śmietanie. Zalać wywarem.

Zupę posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD Zimowa Minestrone z makaronem Kapuśniak z główki kapusty ZUPA TRUSKAWKOWA Zupa serowo-czosnkowa z grzanką

Tagi:
- Licznik - 003738

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!