Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa chlebowa : Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa chlebowa
Składniki

15 dag razowego chleba
włoszczyzna
1 cebula
1 żółtko
olej
1,5 litra wywaru z mięsa
2 łyżki śmietany
sól
natka pietruszki

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny nz Zupę chlebową Chleb połamać i namoczyć. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać włoszczyznę, dobrze odsączony chleb, zalać wywarem i gotować od 20 do 30 minut. Przecedzić, wszystko rozgnieść, posolić dodać żółtko roztrzepane w śmietanie. Zalać wywarem.

Zupę posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM BARSZCZ CZERWONY Zupa serowo-czosnkowa z grzanką ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW

Tagi:
- Licznik - 003167

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!