Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa cebulowa z Goraja: Dodał: Anastazja | Dnia: 10-3-2020
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa cebulowa z Goraja
Składniki

4 ?rednie cebule
2 marchewki
1 korze? pietruszki
2 ?y?ki mas?a
?y?eczki suszonego lubczyku
?y?eczki suszonego tymianku
?y?eczki mielonego kminku
?y?eczki mielonej kozieradki
150 ml wina, np. Rose Winiarnia Zamojska lub innego bia?ego
1,5 l wywaru warzywnego lub z ko?ci wieprzowych
sl do smaku
pieprz bia?y do smaku
2 ?y?ki miodu

Sposób przygotowania

1) Warzywa obieramy i kroimy w grub? kostk?
2) Do garnka wlewamy mid, dodajemy mas?o i pokrojone w kostk? warzywa. Karmelizujemy przez chwil?
3) Skarmelizowane warzywa podlewamy winem i dusimy do momentu a? alkohol odparuje
4) Ca?o?? podlewamy wywarem i dodajemy zio?a. Gotujemy pod przykryciem, a? warzywa b?d? mi?kkie
5) Gdy warzywa s? ju? mi?kkie ca?o?? miksujemy blenderem na g?adki krem i doprawiamy do smaku sol? i pieprzem. Zupa powinna mie? konsystencj? g?adkiego kremu.
6) Zupa najlepiej smakuje z grzankami z chleba np. z tymiankiem lub kminkiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Zupa cebulowa z Goraja
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (14 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kapu?niak z g?wki kapusty Knedle z manny ze smalcem ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM ZUPA - KREM KUKURYDZIANY ZUPA Z M?ODEGO SZCZAWIU

Tagi:
- Licznik - 000723

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!