Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zupa cebulowa z Goraja: Dodał: Anastazja | Dnia: 10-3-2020
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zupa cebulowa z Goraja
Składniki

• 4 średnie cebule
• 2 marchewki
• 1 korzeń pietruszki
• 2 łyżki masła
• ½ łyżeczki suszonego lubczyku
• ½ łyżeczki suszonego tymianku
• ½ łyżeczki mielonego kminku
• ½ łyżeczki mielonej kozieradki
• 150 ml wina, np. Rose Winiarnia Zamojska lub innego białego
• 1,5 l wywaru warzywnego lub z kości wieprzowych
• sól do smaku
• pieprz biały do smaku
• 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania

1) Warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę
2) Do garnka wlewamy miód, dodajemy masło i pokrojone w kostkę warzywa. Karmelizujemy przez chwilę
3) Skarmelizowane warzywa podlewamy winem i dusimy do momentu aż alkohol odparuje
4) Całość podlewamy wywarem i dodajemy zioła. Gotujemy pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie
5) Gdy warzywa są już miękkie całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupa powinna mieć konsystencję gładkiego kremu.
6) Zupa najlepiej smakuje z grzankami z chleba np. z tymiankiem lub kminkiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Zupa cebulowa z Goraja
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 01 listopada 2020
Imieniny Konrada, Seweryny, Wiktoryny
305 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (6 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kluski z grysiku ZUPA Z MŁODEGO SZCZAWIU ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW ZUPA TRUSKAWKOWA

Tagi:
- Licznik - 000225

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!