Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!
• 4 średnie cebule
• 2 marchewki
• 1 korzeń pietruszki
• 2 łyżki masła
• ½ łyżeczki suszonego lubczyku
• ½ łyżeczki suszonego tymianku
• ½ łyżeczki mielonego kminku
• ½ łyżeczki mielonej kozieradki
• 150 ml wina, np. Rose Winiarnia Zamojska lub innego białego
• 1,5 l wywaru warzywnego lub z kości wieprzowych
• sól do smaku
• pieprz biały do smaku
• 2 łyżki miodu
1) Warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę
2) Do garnka wlewamy miód, dodajemy masło i pokrojone w kostkę warzywa. Karmelizujemy przez chwilę
3) Skarmelizowane warzywa podlewamy winem i dusimy do momentu aż alkohol odparuje
4) Całość podlewamy wywarem i dodajemy zioła. Gotujemy pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie
5) Gdy warzywa są już miękkie całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupa powinna mieć konsystencję gładkiego kremu.
6) Zupa najlepiej smakuje z grzankami z chleba np. z tymiankiem lub kminkiem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Poniedziałek 12 kwietnia 2021
Imieniny Juliusza, Lubosława, Wiktoryny
101 dzień roku
"Oczy ryby powinny być jasne, błyszczące i wypukłe. Matowe i zapadnięte świadczą o nieświeżości ryby."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM Zimowa Minestrone z makaronem Rosół z perliczki BARSZCZ CZERWONY Kluski z grysiku
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!