Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZUPA - KREM KUKURYDZIANY : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
ZUPA - KREM KUKURYDZIANY
Składniki

30 dag mąki kukurydzianej
8 dag masła
0,31 śmietanki
1 pęczek naci pietruszki
3 żółtka
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na zupę kukurydzianą - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNa dnie rondla zrumienić na maśle mąkę kukurydzianą, oprószyć drobno posiekaną nacią pietruszki, rozprowadzić w 2,5 litra rosołu, posolić i gotować 30 minut.

W wazie żółtka rozmieszać ze śmietanką, zalać zupę i podawać z grzankami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA GRZYBOWA ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA Zupa ziemniaczana Kluski z grysiku Zupa chlebowa

Tagi:
- Licznik - 004249

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!