Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
- oliwa,
- kilka plasterków nietłustego wędzonego boczku,
- 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w krążki,
- 2 pokrojone w krążki marchewki,
- 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej w kawałki,
- drobno posiekany ząbek czosnku,
- 1 czerwona cebula, drobno posiekana,
- 1 nieduży por,
- 2 puszki pomidorów (całych lub krojonych),
- pół młodej cukinii,
- puszka fasolki czerwonej lub białej,
- niepełna szklanka Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Muszelka,
- natka pietruszki
- bazylia, tymianek, sól, pieprz, ostra papryka,
- starty parmezan.
1. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać.
2. Dodać do niego cebulę, czosnek, selera, pora i marchewkę oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut.
3. Do rondla dołożyć pozostałe warzywa – fasolkę szparagową, cukinię i pomidory – zalać całość 1,5 litra wody i gotować aż do miękkości warzyw, dodając wody w razie potrzeby. 10 minut przed końcem gotowania wrzucić makaron i odsączoną fasolkę z puszki.
4. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ostrą papryką.
! Danie najlepiej podawać w miseczkach, posypane startym parmezanem, z dodatkiem natki pietruszki i pieczywem!
SMACZNEGO!!!
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku
"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW ZUPA GRZYBOWA Rosół z perliczki Knedle z manny ze smalcem Barszcz wiejski
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!