Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zimowa Minestrone z makaronem: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 08-2-2012
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Zimowa Minestrone z makaronem
Składniki

- oliwa,
- kilka plasterków nietłustego wędzonego boczku,
- 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w krążki,
- 2 pokrojone w krążki marchewki,
- 100 g fasolki szparagowej, pokrojonej w kawałki,
- drobno posiekany ząbek czosnku,
- 1 czerwona cebula, drobno posiekana,
- 1 nieduży por,
- 2 puszki pomidorów (całych lub krojonych),
- pół młodej cukinii,
- puszka fasolki czerwonej lub białej,
- niepełna szklanka Międzybrodzkiego Makaronu 4-jajecznego Muszelka,
- natka pietruszki
- bazylia, tymianek, sól, pieprz, ostra papryka,
- starty parmezan.

Sposób przygotowania

1. Rozgrzać oliwę w dużym rondlu, podsmażyć na niej boczek aż zacznie się przyrumieniać.

2. Dodać do niego cebulę, czosnek, selera, pora i marchewkę oraz poddusić na niedużym ogniu przez kilka minut.

3. Do rondla dołożyć pozostałe warzywa – fasolkę szparagową, cukinię i pomidory – zalać całość 1,5 litra wody i gotować aż do miękkości warzyw, dodając wody w razie potrzeby. 10 minut przed końcem gotowania wrzucić makaron i odsączoną fasolkę z puszki.

4. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, tymiankiem i ostrą papryką.


! Danie najlepiej podawać w miseczkach, posypane startym parmezanem, z dodatkiem natki pietruszki i pieczywem!

SMACZNEGO!!!

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Zimowa Minestrone z makaronem
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (76 głosów oddany-e)

Porada

"Mąkę należy zawsze przed użuciem napowietrzyć. I wcale nie musi to być drobne sitko. Można użyć nawet druszlaka o grubszych oczkach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zupa chlebowa ZUPA TRUSKAWKOWA Barszcz wiejski Kluski z grysiku ZUPA - KREM KUKURYDZIANY

Tagi:
- Licznik - 005208

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!