Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Rosół z perliczki: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 08-5-2012
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Rosół z perliczki
Składniki

• sprawiona perliczka – 1 szt.
• woda – 3 l
• marchew – 300 g
• pietruszka – 200 g
• seler – 150 g
• por – 1 nieduża sztuka
• cebula – 1 szt.
• koperek – 1 mały pęczek
• sól, jasny sos sojowy do smaku
• Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
• natka pietruszki – 3-4 gałązki

Sposób przygotowania

Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy.
Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem koperek.
Przygotowany rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą.
Podawać z ugotowanym wg przepisu makaronem Krajanka. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Rosół z perliczki
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (99 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA - KREM KUKURYDZIANY ZUPA TRUSKAWKOWA ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA Kapuśniak z główki kapusty ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD

Tagi:
- Licznik - 008030

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!