Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Rosół z perliczki: Dodał: Gastrosfera | Dnia: 08-5-2012
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Rosół z perliczki
Składniki

• sprawiona perliczka – 1 szt.
• woda – 3 l
• marchew – 300 g
• pietruszka – 200 g
• seler – 150 g
• por – 1 nieduża sztuka
• cebula – 1 szt.
• koperek – 1 mały pęczek
• sól, jasny sos sojowy do smaku
• Makaron Międzybrodzki Krajanka – 1 opakowanie
• natka pietruszki – 3-4 gałązki

Sposób przygotowania

Obraną z łuski cebulę opalić nad ogniem – poprawi to zapach oraz barwę zupy.
Sprawioną perliczkę i obrane warzywa gotować na bardzo wolnym ogniu w osolonej wodzie przez ok. pół godziny. 15 minut przed końcem gotowania dla lepszego aromatu dodać związany bawełnianym sznurkiem koperek.
Przygotowany rosół doprawić do smaku jasnym sosem sojowym oraz solą.
Podawać z ugotowanym wg przepisu makaronem Krajanka. Gotową zupę posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Rosół z perliczki
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (100 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW ZUPA Z CZARNYCH JAGÓD BARSZCZ CZERWONY ZUPA - KREM KUKURYDZIANY

Tagi:
- Licznik - 008167

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!