Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Kapuśniak z główki kapusty : Dodał: Amiro | Dnia: 20-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Kapuśniak z główki kapusty
Składniki

1,5 kg główka kapusty
20 dkg kiełbasy wieprzowej
6daq smalcu
0.1 litra śmietany
8 dkg cebuli
5g papryki w proszku
pieprz
2 listki laurowe
10 dkg mąki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na  zupy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKapustę kroję i gotuję w 3 litrach wody dodając sól pieprz i liść laurowy. Ze smalcu i mąki robię zasmażkę, dodaję drobno pokrajaną cebulę, podsypuję papryką w proszku, rozprowadzam małą ilością wody Kiedy kapusta jest już prawie miękka zaprawiam zupę przygotowaną zasmażką. Ponownie gotuję kilka minut i przed podaniem mieszam ze śmietaną.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 24 października 2018
Imieniny Arety, Marty, Marcina
296 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zimowa Minestrone z makaronem ZUPA - KREM KUKURYDZIANY Knedle z manny ze smalcem ZUPA TRUSKAWKOWA ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM

Tagi:
- Licznik - 004374

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!