Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Barszcz wiejski : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
Barszcz wiejski
Składniki

Porcja włoszczyzny
50 dag buraków
50 dag kości cielęcych
szklanka kwasu z ogórków kiszonych
6 łyżek kremówki
ząbek czosnku
liść laurowy
cukier
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Wigilija Obraną, opłukaną włoszczyznę i kości włożyć do garnka, wlać dwa litry wody, dodać liść laurowy, ugotować. Buraki dokładnie wy­myć, ugotować (w osobnym garn­ku) w łupinach, następnie obrać, pokroić w cienkie paski. Zalać przecedzonym wywarem z włosz­czyzny i kości, gotować powoli około 20 min, dodając część kwasu z ogórków. Na końcu wlać pozostały kwas, śmietanę i dodać czosnek roztarty z solą. Doprawić do smaku, zagotować.

Podawać z fasolą lub ziemniakami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zupa chlebowa Zupa ziemniaczana ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW Knedle z manny ze smalcem ZUPA TRUSKAWKOWA

Tagi:
- Licznik - 003399

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!