Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
BARSZCZ CZERWONY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Zupy i dodatki do zup
BARSZCZ CZERWONY
Składniki

1 kg buraków ćwikłowych
1 1/2 szklanki suszonych grzybów (5 dag)
1 pęczek włoszczyzny
1 łyżka masła (2 dag)
1 łyżeczka cukru (1/2 dag)
sok z cytryny lub kwasek cytrynowy
natka pietruszki
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Jak zrobić barszczGrzyby umyć, moczyć przez noc, po czym ugotować. Buraki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, a następnie zdjąć z ognia i przykryte odstawić na co najmniej godzinę. Z włoszczyzny ugotować wywar. Połączyć odcedzone wywary z buraków, włoszczyzny i grzybów, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodać świeże masło i posypać barszcz posiekaną natką pietruszki.

Barszcz podaje się z uszkami, pasztecikami lub fasolą.

Czas przygotowania: 2 h
Ilość dań: 8
Wartość odżywcza: 1 porcja: 98 kcal

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 17 sierpnia 2018
Imieniny Anity, Elizy, Mirona
228 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (57 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

ZUPA TRUSKAWKOWA ZUPA RYBNA Z CZERWONYM WINEM ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW Kapuśniak z główki kapusty ZUPA GRZYBOWA PRZETARTA

Tagi:
- Licznik - 003713

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!