Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
Melisa należy do rodziny wargowych. Jest wieloletnią rośliną miododajną, bardzo lubianą przez pszczoły. Pochodzi ze wschodnich rejonów śródziemnomorskich. Najbardziej wartościowe są liście zebrane w czasie kwitnienia. Mają one silny, odświeżający, lekko cytrynowy aromat i dlatego potocznie nazywa się tę roślinę melisą cytrynową. Liście mogą być używane w stanie świeżym lub suszone. Melisa zapobiega wzdęciom, działa wzmacniająco i uspakajająco, pobudza apetyt.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku
"Ryby pieczone w folii aluminiowej podajemy na stół w folii, rozchylając brzegi i ozdabiając plasterkami cytryny i gałązkami koperku."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
GOŹDZIKI Szczypiorek Kminek Tymianek Czosnek pospolity
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!