Aktualnie jest 476 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Podp?omyk staropolski z w?dzonym pstr?giem, szpinakiem i oscypkiem: Dodał: Katarzyna | Dnia: 27-2-2020
Jesteś w kategorii: Zapiekanki - Pizza
Podp?omyk staropolski z w?dzonym pstr?giem, szpinakiem i oscypkiem
Składniki

szklanki mleka
1 szklanka m?ki, odrobina do podsypania
1 ?y?eczka suszonego lubczyku
sl do smaku
50 ml oleju rzepakowego
150 g filetw z w?dzonego pstr?ga (mo?e by? ?oso?)
12 plastrw sera oscypek (mo?e by? rolada ustrzycka)
granatu (wy?uskanego)
1 nieobrany, dobre wyczyszczony ziemniak, pokrojony w cieniutkie plastry (jak na chipsy)
50 g ?wie?ego szpinaku
2 z?bki czosnku (posiekanego lub wyci?ni?tego przez prask?)
suszonego rozmarynu

Sposób przygotowania

1) Do miski wlej mleko, dodaj przesian? m?k?, lubczyk i szczypt? soli. Zagnie? ciasto (powinno mie? konsystencj? jak na makaron)
2) Piekarnik rozgrzej do temperatury 200C i nagrzej w nim blach?
3) Przygotowane wcze?niej ciasto podziel na dwie rwne cz??ci. Ka?d? cz??? rozwa?kuj na cienki kr?g?y placek
4) Rozgrzan? blach? wyjmij z piekarnika, posmaruj olejem i po?? na niej pierwszy placek i w?? go do piekarnika
5) Piecz, a? placek si? zarumieni. Nast?pnie obr? na drug? stron? i poczekaj, a? si? zarumieni.
6) Pozosta?y olej po??cz z posiekanym czosnkiem i rozmarynem.
7) Zarumieniony placek posmaruj olejem z czosnkiem, rozmarynem i u?? na nim pokrojone ziemniaki, pstr?ga, 6 plasterkw oscypka
8) Tak przygotowany podp?omyk piecz w piekarniku do momentu a? ser si? rozpu?ci
9) Wyjmij danie z piekarnika, roz?? na talerze i posyp owocami granatu oraz ?wie?ym szpinakiem

Tak przygotowany podp?omyk smakuje idealnie z winem z owocw, np. Rose Winiarnia Zamojska

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (14 głosów oddany-e)

Porada

"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ciasto na pizze

Tagi:
- Licznik - 000802

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!