Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin
Składniki

10 dag żurawin
0,25 l śmietany
5 dag chrzanu
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŻurawiny (sok lub dżem z żurawin) wymieszać ze śmietaną.
Chrzan zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do żurawin i wymieszać. Zamiast żurawin można dodać czerwone borówki - brusznice.

Podawać do zimnego mięsa, wędlin lub drobiu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 18 czerwca 2019
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cytrynowy biały Sos brusznicowy Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb Sos szczypiorkowy do mięsa Sos bearnaise

Tagi:
- Licznik - 004496

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!