Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin
Składniki

10 dag żurawin
0,25 l śmietany
5 dag chrzanu
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŻurawiny (sok lub dżem z żurawin) wymieszać ze śmietaną.
Chrzan zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do żurawin i wymieszać. Zamiast żurawin można dodać czerwone borówki - brusznice.

Podawać do zimnego mięsa, wędlin lub drobiu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 marca 2019
Imieniny Benedykta, Lubomiry, Lubomira
79 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.03/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (33 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos pomidorowy do baraniny lub kaczki Sos cytrynowy biały Sos grzybowy 2 Szary sos II Sos kaparowy z bulionu

Tagi:
- Licznik - 004378

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!