Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos ziemniaczany do baraniny lub cielęciny : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos ziemniaczany do baraniny lub cielęciny
Składniki

20 dag ziemniaków
3 suszone pieczarki
0,5 l rosołu z kostki bulionowej
2 dag masła
3 dag mąki

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneObrać ziemniaki, pokrajać w plasterki lub paski, zalać rosołem i ugotować. Suszone pieczarki sparzyć, udusić w maśle, wrzucić w ugotowane kartofle. Przygotować zasmażkę z pół łyżki masła i mąki, rozprowadzić rosołem, wymieszać. Sos podaje się do potrawy z mostków baranich lub cielęcych. Taki sam sos robi się bez pieczarek do sztuki mięsa. Wtedy wsypać doń trochę siekanej pietruszki lub kopru.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (27 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cytrynowy biały Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin Sos głogowy do dziczyzny Sos grzybowy 1 Sos Gazpacho

Tagi:
- Licznik - 002882

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!