Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos z żurawin i jabłek : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos z żurawin i jabłek
Składniki

15 dag żurawin
2 jabłka
3/4 szklanki wody
skórka z pomarańczy lub z cytryny
5 dag cukru

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, podzielić owoce na ćwiartki, wsypać opłukane żurawiny, zalać gorącą wodą i ugotować. Przestudzić, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier i drobno posiekaną skórkę.

Podawać do mięs pieczonych lub smażonych.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 15 września 2019
Imieniny Albina, Lolity, Ronalda
257 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (33 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos z jabłek i cebuli Sos grzybowy z miksera Czerwony sos pikantny Sos szczawiowy Sos grzybowy 2

Tagi:
- Licznik - 003731

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!