Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos z zajęczej wątróbki : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos z zajęczej wątróbki
Składniki

wątróbka z zająca
2 dag masła
3 dag cebuli
4 g mąki
parę łyżek rosołu z bulionu
0,25 l białego wina
sól, pieprz
zielona pietruszka

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSurową zajęczą wątróbkę drobno posiekać. Masło rozpuści w rondlu, dodać utartą cebulę, posiekaną zieloną pietruszkę oraz wątróbkę i przesmażyć. Dodać do tego mąkę, rozprowadzić winem, wlać trochę rosołu. Gotować sos, aż zgęstnieje, posolić i dodać pieprz. Przecedzić sos przez sito, zagotować raz jeszcze i polać zająca.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 18 czerwca 2019
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.74/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.7/5 (31 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos węgierski Czerwony sos pikantny Sos cebulowy do kotletów baranich Sos serowy na białym winie Sos cytrynowy biały

Tagi:
- Licznik - 003670

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!