Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos węgierski : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos węgierski
Składniki

strąk czerwonej papryki
pomidor
2 łyżeczki oliwy
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 szklanki koncentratu pomidorowego
2 łyżki jogurtu naturalnego
5 dag mielonej cielęciny
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneStrąk czerwonej papryki blanszować we wrzątku 3 minuty, pod koniec dodać na chwilę pomidor. Warzywa zahartować w zimnej wodzie i obrać ze skórki.
Miąższ pokroić w kostkę i poddusić w oliwie. Dodać słodką paprykę i koncentrat pomidorowy. Gotować, aż sos zgęstnieje, i zmiksować. Dodać jogurt naturalny, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażyć mieloną cielęcinę. Dodać do sosu, razem z drobno posiekaną natką pietruszki.

Podawać z białym lub zielonym makaronem tagliatelli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 18 kwietnia 2019
Imieniny Apoloniusza, Bogusławy, Gościsławy
107 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos szczawiowy Sos sardelowy do sztuki mięsa Sos czosnkowy 1 Sos truflowy Sos cebulowy rumiany do baraniny

Tagi:
- Licznik - 004361

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!