Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos tatarski: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos tatarski
Składniki

2 żółtka
1 łyżeczka musztardy
0,2 l oleju
sok z cytryny
0,1 l kwaśnej śmietany
pasta sardelowa
cukier puder
2 ziarenka ziela angielskiego
1 ogórek konserwowy
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sos tatarski - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŚwieże żółtka i musztardę zmiksować. Dodawać kroplami olej i nadal miksować aż do zgęstnienia. Do gęstego majonezu dodać do smaku sól, sok z cytryny, śmietanę, pastę sardelową, cukier puder, mielone ziele angielskie i jeszcze raz zmiksować. Do gotowego sosu dodać drobno pokrojony ogórek konserwowy.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Imieniny Kamila, Karoliny, Roberta
198 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (26 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos liguryjski Sos kaparowy do kotletów cielęcych Sos koperkowy z jogurtu Sos Gazpacho Sos brusznicowy

Tagi:
- Licznik - 002866

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!