Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos szczypiorkowy do mięsa : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos szczypiorkowy do mięsa
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,25 l bulionu
sok z połowy cytryny
2 łyżki szczypiorku

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMąkę przesmażyć na biało z masłem, rozprowadzić rosołem, wlać sok z cytryny, wsypać zielony drobno usiekany szczypiorek. Zagotować razem i podawać do sztuki mięsa.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 21 września 2018
Imieniny Darii, Mateusza, Wawrzyńca
263 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (27 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos liguryjski Sos agrestowy do cielęciny Sos kaparowy do kotletów cielęcych Sos z awokado Sos holenderski

Tagi:
- Licznik - 003317

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!