Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos śliwkowy : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos śliwkowy
Składniki

20 dag suszonych śliwek
3 ząbki czosnku
szklanka bulionu
łyżka siekanego koperku
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŚliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody i po usunięciu pestek rozgotować w wodzie, w której się moczyły. Zemleć w maszynce, przetrzeć przez sitko, rozprowadzić wywarem tak, by sos miał konsystencję rzadkiej śmietany, dodać czosnek roztarty z solą i pieprz, koperek, zagotować. Podawać do pieczonego drobiu i szaszłyków.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 19 listopada 2018
Imieniny Elżbiety, Faustyny, Pawła
322 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (22 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos błyskawiczny Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Sos chrzanowy z czarną porzeczką Sos prowansalski Sos z zajęczej wątróbki

Tagi:
- Licznik - 002428

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!