Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos śliwkowy : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos śliwkowy
Składniki

20 dag suszonych śliwek
3 ząbki czosnku
szklanka bulionu
łyżka siekanego koperku
pieprz
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŚliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody i po usunięciu pestek rozgotować w wodzie, w której się moczyły. Zemleć w maszynce, przetrzeć przez sitko, rozprowadzić wywarem tak, by sos miał konsystencję rzadkiej śmietany, dodać czosnek roztarty z solą i pieprz, koperek, zagotować. Podawać do pieczonego drobiu i szaszłyków.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 18 czerwca 2019
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (24 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Beszamel Sos szczypiorkowy do mięsa Paprykowy dip - Kuchnia Meksykańska Sos pomidorowy z ziołami

Tagi:
- Licznik - 002644

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!