Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos sardelowy do sztuki mięsa : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos sardelowy do sztuki mięsa
Składniki

sardele lub śledzie
4 dag masła
pół cebuli
bulion
1 dag mąki

Sposób przygotowania

Przepisy na sos serdelowy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWziąć łyżkę masła, usmażyć w nim wypłukane, obrane z kości i usiekane sardele lub śledzie z odrobiną siekanej cebuli. Osobno zarumienić mąkę z masłem, rozprowadzić bulionem, zmieszać z sardelową masą, zagotować i podawać do sztuki mięsa.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 21 września 2018
Imieniny Darii, Mateusza, Wawrzyńca
263 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (25 głosów oddany-e)

Porada

"Przypalony sos z pieczeni można uratować, dodając do niego ziemniak pokrojony w plasterki."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos ziemniaczany Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni Sos cytrynowy biały Sos pieczeniowy Sos chrzanowy

Tagi:
- Licznik - 002300

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!