Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos pomidorowy z chili : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos pomidorowy z chili
Składniki

1 puszka całych pomidorów
2 cebule
1 strąk czerwonej papryki
2 strączki chili
1/2 szklanki białego octu winnego
4 łyżki czerwonego octu winnego
1/2 łyżeczki sproszkowanej papryki
1/2 łyżeczki chili
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki ziaren gorczycy
1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
25 dag cukru żelującego

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarnePomidory przetrzeć przez sito. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i chili umyć, oczyścić z pestek, pokroić na małe kawałki. Pomidory, cebulę, paprykę i chili włożyć do rondla, wlać oba octy i 1/2 szklanki wody. Następnie dodać wszystkie przyprawy oraz cukier i gotować około 15 minut.
Tak przygotowany sos zmiksować, po czym przelać do sosjerki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (33 głosów oddany-e)

Porada

"Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos biały zwyczajny do mięs i ryb Sos żółtkowo-śmietanowy Sos czosnkowy 2 Sos grzybowy do sztuki mięsa kopytek Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Tagi:
- Licznik - 002979

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!