Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos podlaski do kiełbasy lub ryb : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos podlaski do kiełbasy lub ryb
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,25 l bulionu lub wywaru z ryb
łyżeczka musztardy
cytryna

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZasmażyć na rumiano masło z mąką, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać musztardę i kilka plasterków cytryny, po czym razem zagotować i wydać.

Sos ten podaje się do jarzyn, kiełbasy lub ryb.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 17 października 2018
Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora
289 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (31 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos piwny Sos Gazpacho Sos do ryb z kaparów Sos cebulowy rumiany do baraniny Ostry sos do chipsów - Kuchnia Meksykańska

Tagi:
- Licznik - 002995

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!