Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos podlaski do kiełbasy lub ryb : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos podlaski do kiełbasy lub ryb
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,25 l bulionu lub wywaru z ryb
łyżeczka musztardy
cytryna

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZasmażyć na rumiano masło z mąką, rozprowadzić rosołem lub wywarem z ryb, dodać musztardę i kilka plasterków cytryny, po czym razem zagotować i wydać.

Sos ten podaje się do jarzyn, kiełbasy lub ryb.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 19 sierpnia 2018
Imieniny Emilii, Julinana, Konstancji
230 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (31 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos piwny Sos czosnkowy 1 Sos agrestowy do cielęciny Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos szczypiorkowy do mięsa

Tagi:
- Licznik - 002829

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!