Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos pieczarkowy II : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos pieczarkowy II
Składniki

5 dag mielonej cielęciny
łyżeczka oliwy
5 dag pieczarek
3/4 szklanki chudego mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko
natka pietruszki lub trybula
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne5 dag mielonej cielęciny usmażyć na oliwie i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni udusić do miękkości we własnym sosie pokrojone w plasterki pieczarki. Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Dodać żółtko i dokładnie wymieszać. Do mleka dodać pieczarki oraz mielone mięso i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub trybulą.

Najlepiej podawać z czerwonym lub zielonym makaronem tagliatelli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 maja 2018
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Szary sos I Sos ziemniaczany Sos pomidorowy z ziołami Sos pomidorowy z balsamico SOS POMIDOROWY

Tagi:
- Licznik - 002443

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!