Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos pieczarkowy II : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos pieczarkowy II
Składniki

5 dag mielonej cielęciny
łyżeczka oliwy
5 dag pieczarek
3/4 szklanki chudego mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko
natka pietruszki lub trybula
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne5 dag mielonej cielęciny usmażyć na oliwie i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni udusić do miękkości we własnym sosie pokrojone w plasterki pieczarki. Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną i podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Dodać żółtko i dokładnie wymieszać. Do mleka dodać pieczarki oraz mielone mięso i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki lub trybulą.

Najlepiej podawać z czerwonym lub zielonym makaronem tagliatelli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cebulowy rumiany do baraniny Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni Sos pomidorowy z chili Sos do ryb z kaparów

Tagi:
- Licznik - 002652

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!