Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos pieczarkowy : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos pieczarkowy
Składniki

40 g masła
1 cebula
20 dag pieczarek
mielony kminek
0,2 litra kwaśnej śmietany
10 g mąki
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNa roztopionym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać umyte, oczyszczone i pokrojone pieczarki, posolić, popieprzyć, posypać kminkiem i dusić w sosie własnym.
Uduszone pieczarki zalać śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
Na koniec zakwasić sokiem z cytryny i zamieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 maja 2018
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Sos koperkowy do cielęciny Sos kaparowy do kotletów cielęcych Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni Sos pomidorowy z ziołami

Tagi:
- Licznik - 002323

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!