Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos pieczarkowy : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos pieczarkowy
Składniki

40 g masła
1 cebula
20 dag pieczarek
mielony kminek
0,2 litra kwaśnej śmietany
10 g mąki
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sos - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNa roztopionym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać umyte, oczyszczone i pokrojone pieczarki, posolić, popieprzyć, posypać kminkiem i dusić w sosie własnym.
Uduszone pieczarki zalać śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
Na koniec zakwasić sokiem z cytryny i zamieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 20 września 2018
Imieniny Eustachego, Faustyny, Renaty
262 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos z jabłek i pomidorów Sos pomidorowy do baraniny lub kaczki Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin Sos staropolski do ryb Sos biały zwyczajny do mięs i ryb

Tagi:
- Licznik - 002706

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!