Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos orientalny : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos orientalny
Składniki

5 dag mielonej wołowiny
łyżeczka oliwy
1/2 szklanki wywaru drobiowego
cebula
chudy jogurt naturalny
szczypta kminku
szczypta mielonej kolendry
natka pietruszki lub listki mięty
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne5 dag mielonej wołowiny usmażyć na oliwie na teflonowej patelni. W wywarze drobiowym prawie rozgotować drobno posiekaną cebulę. Wlać kubek chudego jogurtu, dodać kminek i mieloną kolendrę. Wymieszać, doprawić solą i przez chwilę podgrzewać, ale nie gotować. Dodać mielone mięso i posypać posiekaną natką pietruszki lub posiekanymi listkami mięty.

Najlepiej podawać z krótkim makaronem, np. penne.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.5/5 (26 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos grzybowy do sztuki mięsa kopytek Sos kaparowy do kotletów cielęcych Beszamel Sos czosnkowy 2 Sos tatarski

Tagi:
- Licznik - 003131

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!