Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos ogórkowy do mięsa lub kotletów z ziemniaków: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos ogórkowy do mięsa lub kotletów z ziemniaków
Składniki

4 ogórki kwaszone
0,25 l bulionu
2 dag masła
1 dag mąki
łyżka karmelu

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMąkę zrumienić w maśle, rozprowadzić bulionem, wlać trochę kwasu ogórkowego. Ogórki obrać ze skórki, pokrajać w kostkę. Dodać karmel i zagotować kilka razy.

Sos ogórkowy używany bywa tylko do sztuki mięsa lub kotletów z ziemniaków i śledzi.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos kurpiowski do mięsa i kotletów Paprykowy dip - Kuchnia Meksykańska Sos grzybowy 2 Sos chrzanowy z czarną porzeczką Sos do ryb z kaparów

Tagi:
- Licznik - 002690

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!