Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos ogórkowy do mięsa lub kotletów z ziemniaków: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos ogórkowy do mięsa lub kotletów z ziemniaków
Składniki

4 ogórki kwaszone
0,25 l bulionu
2 dag masła
1 dag mąki
łyżka karmelu

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMąkę zrumienić w maśle, rozprowadzić bulionem, wlać trochę kwasu ogórkowego. Ogórki obrać ze skórki, pokrajać w kostkę. Dodać karmel i zagotować kilka razy.

Sos ogórkowy używany bywa tylko do sztuki mięsa lub kotletów z ziemniaków i śledzi.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 22 marca 2019
Imieniny Bogusława, Jagody, Katarzyny
80 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cumberland Sos tatarski Sos pomidorowy z ziołami Sos staropolski do ryb Sos z awokado

Tagi:
- Licznik - 003251

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!