Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
łyżeczka musztardy
3 łyżki białego wytrawnego wina
plasterki cytryny
sól i cukier do smaku

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarnePodsmażyć do zrumienienia mąkę z masłem, rozprowadzić wywarem z ryb. Włożyć pełną łyżeczkę musztardy, wlać trochę wina, kilka plasterków cytryny. Dodać sól i cukier.
Zagotować razem i polać węgorza.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos ogórkowy do mięsa lub kotletów z ziemniaków Sos piwny Sos czosnkowy 2 Beszamel sos

Tagi:
- Licznik - 003398

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!