Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos liguryjski : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos liguryjski
Składniki

5 dag mielonej cielęciny
łyżeczka oliwy
posiekana szalotka
10 dag groszku konserwowego
łyżka koncentratu pomidorowego
szczypiorek lub listki estragonu
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneUsmażyć 5 dag mielonej cielęciny na oliwie. Dodać posiekaną szalotkę i zeszklić ją. Dodać groszek konserwowy i rozprowadzić go odrobiną zalewy z groszku i koncentratem pomidorowym. Krótko podgrzać, doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem lub listkami estragonu.

Podawać z kolorowym makaronem farfalle.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (25 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos grzybowy 1 Sos z jabłek i pomidorów Sos szczawiowy Sos ziemniaczany do baraniny lub cielęciny Sos prowansalski

Tagi:
- Licznik - 003256

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!