Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos liguryjski : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos liguryjski
Składniki

5 dag mielonej cielęciny
łyżeczka oliwy
posiekana szalotka
10 dag groszku konserwowego
łyżka koncentratu pomidorowego
szczypiorek lub listki estragonu
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneUsmażyć 5 dag mielonej cielęciny na oliwie. Dodać posiekaną szalotkę i zeszklić ją. Dodać groszek konserwowy i rozprowadzić go odrobiną zalewy z groszku i koncentratem pomidorowym. Krótko podgrzać, doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem lub listkami estragonu.

Podawać z kolorowym makaronem farfalle.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (25 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Czerwony sos pikantny Sos z jabłek i pomidorów Sos pomidorowy z chili Sos grzybowy 2 Ostry sos do chipsów - Kuchnia Meksykańska

Tagi:
- Licznik - 002842

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!