Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kurpiowski do mięsa i kotletów : Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kurpiowski do mięsa i kotletów
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,25 l bulionu
karmel
20 dag korniszonów

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZasmażyć na rumiano masło z mąką i rozprowadzić bulionem, wciąż trzymając na ogniu i mieszając. W osobnym rondelku ugotować w rosole pokrajane w plasterki korniszony.
Gdy są już miękkie, wlać z rosołem do sosu. Dodać nieco karmelu dla koloru, polać mięso.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 20 września 2018
Imieniny Eustachego, Faustyny, Renaty
262 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (25 głosów oddany-e)

Porada

"Wskazane jest szpikowanie dziczyzny (nie dotyczy to dzika) i dzikiego ptactwa pokrojoną w paski słoniną lub wędzonym boczkiem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cytrynowy rumiany do kotletów cielęcych Sos pomidorowy z ziołami Sos z zajęczej wątróbki Sos koperkowy do cielęciny Sos serowy na białym winie

Tagi:
- Licznik - 002814

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!