Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos klasyczny: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos klasyczny
Składniki

5 dag mielonej wołowiny
2 łyżeczki oliwy
cebula
karotka
ząbek czosnku
10 dag pomidorów
listek laurowy
łyżeczka mieszanki ziół (tymianek, oregano, szałwia, cząber, bazylia)
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZeszklić na oliwie posiekaną cebulę i drobno pokrojoną karotkę. Dodać mieloną wołowinę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać i smażyć około 5 minut. Dodać sparzone, obrane ze skórki i przeciśnięte przez sitko pomidory, listek laurowy i łyżeczkę mieszanki ziół. Wszystkie składniki wymieszać i dusić, aż powstanie zawiesisty sos. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką pietruszki.

Podawać ze spaghetti.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos kaparowy z bulionu Paprykowy dip - Kuchnia Meksykańska Sos curry Sos głogowy do dziczyzny Beszamel

Tagi:
- Licznik - 003183

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!