Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy z bulionu: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy z bulionu
Składniki

2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
żółtko
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 łyżki kaparów
sok i skórka otarta z połowy cytryny
szczypta cukru
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić schłodzonym bulionem i, cały czas mieszając, podgrzewać. Gdy sos zgęstnieje, dodać sok i skórkę z cytryny.
Zdjąć sos z ognia, zaciągnąć żółtkiem, dodać osączone kapary i przyprawić sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy przelać do sosjerki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 20 września 2018
Imieniny Eustachego, Faustyny, Renaty
262 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.34/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (29 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chrzanowy Sos z jabłek i pomidorów Sos żółtkowo-śmietanowy Sos cumberland 2 Sos bearnaise

Tagi:
- Licznik - 003051

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!