Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy z bulionu: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy z bulionu
Składniki

2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki)
żółtko
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 łyżki kaparów
sok i skórka otarta z połowy cytryny
szczypta cukru
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ mąki i masła zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić schłodzonym bulionem i, cały czas mieszając, podgrzewać. Gdy sos zgęstnieje, dodać sok i skórkę z cytryny.
Zdjąć sos z ognia, zaciągnąć żółtkiem, dodać osączone kapary i przyprawić sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotowy przelać do sosjerki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 maja 2018
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos pieczeniowy Sos czosnkowy 1 Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni Sos biały zwyczajny do mięs i ryb Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy

Tagi:
- Licznik - 002701

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!