Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy do kotletów cielęcych: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy do kotletów cielęcych
Składniki

kapary
2 dag mąki
2 dag masła
szklanka bulionu
cytryna
kieliszek białego wina
1 dag cukru

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWziąć łyżkę masła. W gotujące się rumiane masło wsypać łyżkę mąki, rozmieszać, zarumienić, rozprowadzić szklanką rozgotowanego bulionu, włożyć kapary, wcisnąć cytryny ile trzeba, wlać kieliszek białego wina krymskiego, włożyć 2 kawałki cukru, zagotować razem i polać gorące cielęce
kotlety.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 lipca 2018
Imieniny Magdaleny, Mileny, Wawrzyńca
202 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chiński Sos prowansalski Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy Sos z awokado

Tagi:
- Licznik - 002790

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!