Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy do kotletów cielęcych: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy do kotletów cielęcych
Składniki

kapary
2 dag mąki
2 dag masła
szklanka bulionu
cytryna
kieliszek białego wina
1 dag cukru

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWziąć łyżkę masła. W gotujące się rumiane masło wsypać łyżkę mąki, rozmieszać, zarumienić, rozprowadzić szklanką rozgotowanego bulionu, włożyć kapary, wcisnąć cytryny ile trzeba, wlać kieliszek białego wina krymskiego, włożyć 2 kawałki cukru, zagotować razem i polać gorące cielęce
kotlety.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 20 września 2018
Imieniny Eustachego, Faustyny, Renaty
262 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos cytrynowy biały Sos tatarski Sos śliwkowy Sos grzybowy z miksera

Tagi:
- Licznik - 002902

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!