Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy do kotletów cielęcych: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy do kotletów cielęcych
Składniki

kapary
2 dag mąki
2 dag masła
szklanka bulionu
cytryna
kieliszek białego wina
1 dag cukru

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWziąć łyżkę masła. W gotujące się rumiane masło wsypać łyżkę mąki, rozmieszać, zarumienić, rozprowadzić szklanką rozgotowanego bulionu, włożyć kapary, wcisnąć cytryny ile trzeba, wlać kieliszek białego wina krymskiego, włożyć 2 kawałki cukru, zagotować razem i polać gorące cielęce
kotlety.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 maja 2018
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (27 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chiński Sos grzybowy 1 Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb Sos kurpiowski do mięsa i kotletów Sos tatarski

Tagi:
- Licznik - 002619

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!