Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos kaparowy do kotletów cielęcych: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos kaparowy do kotletów cielęcych
Składniki

kapary
2 dag mąki
2 dag masła
szklanka bulionu
cytryna
kieliszek białego wina
1 dag cukru

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneWziąć łyżkę masła. W gotujące się rumiane masło wsypać łyżkę mąki, rozmieszać, zarumienić, rozprowadzić szklanką rozgotowanego bulionu, włożyć kapary, wcisnąć cytryny ile trzeba, wlać kieliszek białego wina krymskiego, włożyć 2 kawałki cukru, zagotować razem i polać gorące cielęce
kotlety.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (29 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Beszamel Sos z żurawin i jabłek Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Czerwony sos pikantny Sos pomidorowy z ziołami

Tagi:
- Licznik - 003194

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!