Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni
Składniki

resztki dziczyzny
5 dag boczku
5 dag cebuli
20 jagód jałowca
5 dag marchwi
2 dag selera
3 dag masła
2 dag mąki
0,25 l bulionu
0,125 l białego wina
sól
sok cytrynowy

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni wieprzowej lub baraniej.

Drobno posiekane resztki dziczyzny, wędzonkę, drobno posiekaną cebulę i suszone jagody jałowca oraz drobno posiekaną marchew i seler poddusić chwilę w rondlu. Gdy jarzyny zaczną się lekko rumienić, dodać bulion i gotować na malutkim ogniu przez godzinę, w razie potrzeby dolewając nieco rosołu.Przyrządzić i przetrzeć przez sito. Teraz dodać do sosu pół szklanki białego wytrawnego wina, posolić do smaku i doprawić sokiem cytrynowym.

Podajemy go do pieczeni z dziczyzny, pieczeni wieprzowej i baraniej oraz do pasztetów na gorąco.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos miodowy Sos ziemniaczany Sos koperkowy do cielęciny Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb Paprykowy dip - Kuchnia Meksykańska

Tagi:
- Licznik - 004114

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!