Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos holenderski: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos holenderski
Składniki

0,1 l mleka
0.2 l wywaru z kości
4 żółtka
40 g masła
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko i wywar z kości, dodać żółtka i masło, następnie ubijać nad parą aż sos zgęstnieje. Dodać do smaku sól oraz sok z cytryny i zamieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 lipca 2019
Imieniny Sławy, Sławosza, Żelisławy
203 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (32 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos podlaski do kiełbasy lub ryb Szary sos II Sos biały zwyczajny do mięs i ryb Szary sos I Sos cytrusowy

Tagi:
- Licznik - 003547

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!