Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos holenderski: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos holenderski
Składniki

0,1 l mleka
0.2 l wywaru z kości
4 żółtka
40 g masła
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko i wywar z kości, dodać żółtka i masło, następnie ubijać nad parą aż sos zgęstnieje. Dodać do smaku sól oraz sok z cytryny i zamieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 20 maja 2018
Imieniny Bazylego, Bernardyna, Krystyny
139 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cytrynowy biały Sos cebulowy rumiany do baraniny Sos brusznicowy Sos z zajęczej wątróbki Sos śliwkowy

Tagi:
- Licznik - 002598

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!