Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos holenderski: Dodał: Amiro | Dnia: 21-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos holenderski
Składniki

0,1 l mleka
0.2 l wywaru z kości
4 żółtka
40 g masła
sok z cytryny
sól

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlać mleko i wywar z kości, dodać żółtka i masło, następnie ubijać nad parą aż sos zgęstnieje. Dodać do smaku sól oraz sok z cytryny i zamieszać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos do ryb z kaparów Sos czosnkowy 2 Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos cytrynowy biały

Tagi:
- Licznik - 003282

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!