Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos głogowy do dziczyzny: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos głogowy do dziczyzny
Składniki

0,5 l wina czerwonego wytrawnego
5 łyżek marmolady głogowej
5 g mąki ziemniaczanej
0,125 l wody
cukier do smaku
sok z cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMąkę rozmieszać z wodą i winem, mieszając zagotować.
Wymieszać z marmoladą. Dodać cukier i cytryny do smaku. Wlać do sosjerki.

Podawać do dziczyzny i mięs angielskich zimnych.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 16 lipca 2019
Imieniny Eustachego, Mariki, Mirelli
196 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (30 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos sardelowy do sztuki mięsa Sos staropolski do ryb Sos klasyczny Sos cytrynowy biały Sos żurawinowo-śmietanowy do zimnych mięs, wędlin

Tagi:
- Licznik - 003141

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!