Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos Gazpacho: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos Gazpacho
Składniki

5 dag mielonej cielęciny
2 łyżeczki oliwy
sproszkowana słodka papryka
1/2 ogórka
1/4 szklanki wywaru z warzyw
ząbek czosnku
pomidor
pieprz cayenne
natka pietruszki
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na  - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneNa oliwie usmażyć mieloną cielęcinę i posypać sproszkowaną słodką papryką. Miąższ z ogórka zmiksować z wywarem z warzyw. Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i pokrojony miąższ z pomidora.
Składniki sosu zagotować. Dodać mielone mięso i doprawić solą oraz pieprzem cayenne. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Podawać z makaronem - muszelki.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 21 maja 2019
Imieniny Jana, Moniki, Wiktora
140 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos do ryb z kaparów Sos musztardowy do węgorza lub kiełbasy Sos z zajęczej wątróbki Sos z awokado Sos liguryjski

Tagi:
- Licznik - 004780

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!