Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb
Składniki

4 - 6 ząbków czosnku
1 łyżeczka soli
2 łyżki oliwy
sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony wodą

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneCzosnek z solą utrzeć na pastę, stale ucierając wlewać po kropelce oliwy, dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki).

Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 23 stycznia 2019
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (25 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną Sos pomidorowy z ziołami Sos prowansalski Sos jałowcowy do dziczyzny, pasztetów, pieczeni Sos cytrynowy biały

Tagi:
- Licznik - 002872

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!