Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos czosnkowy do kurczaków lub ryb
Składniki

4 - 6 ząbków czosnku
1 łyżeczka soli
2 łyżki oliwy
sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony wodą

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneCzosnek z solą utrzeć na pastę, stale ucierając wlewać po kropelce oliwy, dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki).

Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (24 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną Sos cytrynowy biały Sos głogowy do dziczyzny Sos grzybowy do sztuki mięsa kopytek Sos klasyczny

Tagi:
- Licznik - 002784

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!