Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos czosnkowy 2: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos czosnkowy 2
Składniki

żółtko
łyżeczka soku z cytryny
łyżka octu winnego
1/8 litra oliwy z oliwek
4 łyżki jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneŻółtko, sok z cytryny, ocet i szczyptę soli roztrzepać trzepaczką, aż do spienienia. Ucierać za pomocą miksera, dolewając kroplami oliwę. Wymieszać z jogurtem, skórką z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 22 września 2018
Imieniny Maury, Milany, Tomasza
264 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (29 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos piwny Sos klasyczny Sos cebulowy rumiany do baraniny Sos chrzanowy Sos pieczarkowy II

Tagi:
- Licznik - 002918

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!