Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos cytrynowy rumiany do kotletów cielęcych: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos cytrynowy rumiany do kotletów cielęcych
Składniki

2 dag masła
1 dag mąki
0,125 l bulionu
pół cytryny
karmel

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneMasło zrumienić z łyżką mąki.
Rozcierać ciągle na ogniu, rozprowadzić bulionem, wcisnąć sok z cytryny, wlać łyżeczkę karmelu, zagotować razem, przecedzić przez sito.
Na kotletach poukładać cytrynowe plasterki bez pestek i polać tym sosem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos curry Czerwony sos pikantny Sos pieczarkowy II Sos z zajęczej wątróbki Sos koperkowy do cielęciny

Tagi:
- Licznik - 003904

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!