Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos cytrusowy: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos cytrusowy
Składniki

5 dag mielonej cielęciny lub wołowiny
2 łyżeczki oliwy
2 karotki
łyżeczka płynnego miodu
2 łyżki soku pomarańczowego
łyżka sosu worcester
1/2 szklanki koncentratu pomidorowego
listki trybulki lub estragonu
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne5 dag mielonej cielęciny lub wołowiny usmażyć na łyżeczce oliwy i zdjąć z patelni. Wlać łyżeczkę oliwy i na tej samej patelni usmażyć pokrojone w plasterki karotki. Łyżkę płynnego miodu wymieszać z sokiem pomarańczowym oraz sosem worcester i dodać do karotki. Wlać koncentrat pomidorowy. Dodać mięso i przez chwilę dusić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać listkami trybulki lub estragonu.

Podawać z makaronem tagliatelli.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 20 listopada 2018
Imieniny Anatola, Edyty, Rafała
323 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (28 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos śliwkowy Beszamel sos Sos curry Sos agrestowy do cielęciny Sos z jabłek i cebuli

Tagi:
- Licznik - 002887

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!