Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos chrzanowy świąteczny: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos chrzanowy świąteczny
Składniki

1 dag masła
3 g mąki
0,25 l słodkiej śmietanki
3 łyżki świeżego tartego chrzanu
sól
cukier
kwas cytrynowy
surowe żółtko
1 plasterek cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneStopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietanką, zagotować. Do sosu dodać świeży chrzan, mocno podgrzewać. Dodać, szybko mieszając surowe żółtko.
Na końcu sos przyprawić do smaku solą i cukrem, sokiem z cytryny. Bardzo uszlachetnia sos dodatek plasterka cytryny ze skórką, którą do wystudzenia należy w sosie pozostawić, a potem usunąć.

Sos chrzanowy do sztuki mięsa, ozorów, ryb, ziemniaków

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos curry Sos pieczarkowy do kotletów ziemniaczanych Sos grzybowy 1 Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Sos pomidorowy z balsamico

Tagi:
- Licznik - 003665

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!