Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos chrzanowy świąteczny: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos chrzanowy świąteczny
Składniki

1 dag masła
3 g mąki
0,25 l słodkiej śmietanki
3 łyżki świeżego tartego chrzanu
sól
cukier
kwas cytrynowy
surowe żółtko
1 plasterek cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneStopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietanką, zagotować. Do sosu dodać świeży chrzan, mocno podgrzewać. Dodać, szybko mieszając surowe żółtko.
Na końcu sos przyprawić do smaku solą i cukrem, sokiem z cytryny. Bardzo uszlachetnia sos dodatek plasterka cytryny ze skórką, którą do wystudzenia należy w sosie pozostawić, a potem usunąć.

Sos chrzanowy do sztuki mięsa, ozorów, ryb, ziemniaków

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 stycznia 2018
Imieniny Fabioli, Miły, Sebastiana
19 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.19/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (43 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos błyskawiczny Sos serowy na białym winie Sos miodowy Szary sos II Sos cumberland

Tagi:
- Licznik - 002839

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!