Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos chrzanowy świąteczny: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos chrzanowy świąteczny
Składniki

1 dag masła
3 g mąki
0,25 l słodkiej śmietanki
3 łyżki świeżego tartego chrzanu
sól
cukier
kwas cytrynowy
surowe żółtko
1 plasterek cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneStopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić śmietanką, zagotować. Do sosu dodać świeży chrzan, mocno podgrzewać. Dodać, szybko mieszając surowe żółtko.
Na końcu sos przyprawić do smaku solą i cukrem, sokiem z cytryny. Bardzo uszlachetnia sos dodatek plasterka cytryny ze skórką, którą do wystudzenia należy w sosie pozostawić, a potem usunąć.

Sos chrzanowy do sztuki mięsa, ozorów, ryb, ziemniaków

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos Gazpacho Sos ziemniaczany do baraniny lub cielęciny Sos chiński Czerwony sos pikantny Sos brusznicowy

Tagi:
- Licznik - 003791

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!