Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos chrzanowo jabłkowy ze śmietaną
Składniki

20 dag chrzanu
10 dag jabłek
0,125 l śmietany
żółtko
sól
cukier

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneChrzan dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, dodać do chrzanu. Jaja ugotować na twardo, obrać, wyjąć żółtko i rozetrzeć, dodać śmietanę. Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać do zimnych mięs lub wędlin.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.7/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos biały zwyczajny do mięs i ryb Dip ogórkowy tzatziki - Kuchnia Grecka Sos ziemniaczany Sos serowy na białym winie Sos kaparowy z bulionu

Tagi:
- Licznik - 003848

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!