Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos chiński: Dodał: Amiro | Dnia: 25-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos chiński
Składniki

5 dag mielonej wołowiny lub cielęciny
2 łyżeczki oliwy
strąk żółtej papryki
2 łyżki sosu sojowego
1/2 szklanki koncentratu pomidorowego
garść kiełków sojowych
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne5 dag mielonej wołowiny lub cielęciny usmażyć na oliwie na teflonowej patelni. Dodać strąk żółtej, pokrojonej w cienkie paski papryki i przesmażyć. Rozprowadzić sosem sojowym i koncentratem pomidorowym. Mieszając chwilę poddusić. Dodać garść kiełków sojowych i doprawić solą i pieprzem.

Podawać z makaronem fedeli lub capelini.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Imieniny Jarosława, Marka, Wiki
114 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Kilka ziarenek świeżo upalonej na patelni kawy, włożone do lodówki, czy kredensu, usuwa przykre zapachy. To samo mozna zrobić z opakowanie po kawie które wkładamy do lodówki lub szafki kuchennej."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sos cumberland Sos cebulowy rumiany do baraniny Sos podlaski do kiełbasy lub ryb Sos staropolski do ryb Sos grzybowy z miksera

Tagi:
- Licznik - 002898

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!