Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Sos brusznicowy: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Sosy
Sos brusznicowy
Składniki

40 g masła
50 g mąki
0,3 l wody
0,2 l czerwonego wina
2 łyżki konfitury z brusznic
sok z cytryny
cukier
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na sosy - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZ masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, dolać wodę i wino, następnie dodać brusznice i ugotować gęsty sos.
Posolić do smaku, dodać cukier i sok z cytryny.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Obecnie zamraża się po prostu mięso w zamrażarce na 7-10 dni. Po odmrożeniu jest ono wystarczająco kruche."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Kaparowy sos majonezowy Sos Gazpacho Sos pomidorowy z ziołami Sos orientalny Sos biały zwyczajny do mięs i ryb

Tagi:
- Licznik - 003415

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!